Želiš roštilj? Dobiješ najbolji roštilj!
Bilo sunce ili kiša - roštiljanje je uvijek dobodošlo! Zahvaljujući našem širokom asortimanu dobivaš pregršt svježih proizvoda u bilo koje doba godine: od mesa i kobasica preko ribe do voća i povrća.
Ovako ćeš postati grill majstor
Odrezak je presuh, prsti su ti masni – a kobasice... treba li ih stvarno zarezati? Toliko je stvari oko roštilja koje mogu poći po krivu. No to ne mora tako biti. Uz naše jednostavne savjete, ukusne recepte i praktične trikove, tvoja će sljedeća priprema roštilja zajamčeno biti uspješna.
Jednostavna priprema ribe na roštilju
Mnogi se baš i ne usude peći cijelu ribu na roštilju. Ali ništa nije jednostavnije od toga. Ovdje možeš saznati koja je riba najbolja za pripremu na roštilju i kako se zajamčeno neće zalijepiti za rešetku. Isprobaj!
Ispeci ribu na roštilju
Za roštilj su najbolje pastrva, orada ili brancin. Uz ove trikove riba će nakon pečenja biti lijepa, sočna i cijela:
- kuhinjskom špagom pričvrsti kriške citrusa s vanjske strane ribe. Na taj način možeš ribu staviti izravno na rešetku bez da se zalijepi.
- ribu peci na neizravnoj vatri i sa zatvorenim roštiljem.
Dobar tek! :)
Kompletan jelovnik od voća i povrća
Danas je priprema jela na roštilju vrlo šarolika: osim mesa, kobasica i ribe, svoje mjesto na roštilju pronašle su i ukusne vegetarijanske namirnice. Povrće je više od priloga, a voće je savršeno za desert. Roštiljanje je sada postalo još raznovrsnije. Uz naše jednostavne savjete, ukusne recepte i praktične trikove, priprema roštilja postaje gastronomski doživljaj i za vegetarijance.
Savršeni suputnici
Naravno, uz svaki roštilj moraš poslužiti i umake, maslac i sir. Osim naših umaka od jogurta i veganske majoneze, otkrit ćemo ti i zašto je avokado u maslacu ne samo dobrog okusa, već i koristan te kako svoj sir možeš obložiti na ukusan način.
Maslac sa avokadom
Kako ti se maslac ne bi tako brzo otopio na komadu bifteka, jednostavno u maslac umiješaj avokado (može i bananu). To maslacu ne samo da daje vrlo poseban okus, već ga čini i stvarno zdravim.
Veganski umak od majoneze
Majoneza nažalost ne može na ljetnim temperaturama dugo stajati izvan hladnjaka. Dobro je što imamo spremnu ukusnu alternativu bez jaja: jednostavno pomiješaj sojino mlijeko, senf, limunov sok i ulje – i bez brige uživaj u majonezi čak i usred ljeta.
Umak od jogurta
Želiš od običnog umaka od jogurta napraviti savršen umak? U jogurt jednostavno dodaj 2 žlice izmrvljene fete, 2 žlice nasjeckanih maslina, 1 žlicu nasjeckanog ružmarina i crveni luk narezan na kockice. Odlično paše uz janjetinu, ćevapčiće ili bifteke sa roštilja.
Sir na žaru
Kada se približi kraj večere, svi bismo se radije udobno smjestili nego ribali zagoreni sir s roštilja – a u tome će nam pomoći aluminijska folija. Ako si jedan od onih koji ne mogu bez sira na roštilju, jednostavno ga zamotaj u jestivi omot: za to su idealne kriške tikvica, listovi crvenog kupusa ili tortilje.
Neka roštiljanje bude dobro i jednostavno
Let’s BBQ ti nudi sve na jednom mjestu. Naš raznovrstan asortiman izdignuti će tvoje majstorske vještine roštiljanja na novu razinu, zahvaljujući visokokvalitetnoj opremi. Osim brojnih proizvoda naših vlastitih robnih marki K-Classic i K-Purland te velikog izbora svježeg voća i povrća, pod linijom Let's BBQ pronaći ćeš i posebne neprehrambene artikle za roštilj.