Brzi kimchi
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
10 gUgljikohidrati
-
3 gBjelančevine
-
1 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
10 g Ugljikohidrati,
3 g Bjelančevine,
1 g Masti
Sastojci (8 porcija)
1.5 kg | kineskog kupusa |
soli | |
1 glavica | luka |
4 režnja | češnjaka |
50 g | đumbira |
2 | ljute papričice |
4 žlice | rižinog octa |
2 žlice | rižinog brašna |
2 | mlada luka |
100 g | hrena |
150 g | mrkve |
1 žlica | smeđeg šećera |
2 žlice | umaka od soje |
Priprema
- 1
Veliku staklenku (od 3,5 l) isperi vrelom vodom.
- 2
Kineski kupus operi i natrgaj na listove.
- 3
U lonac stavi pet litara vode i sol te pusti da prokuha. Makni s vatre, dodaj listove kineskog kupusa pa ih izvadi nakon pet minuta i isperi hladnom vodom.
- 4
Luk i češnjak sitno nasjeckaj, a đumbir i ljute papričice nareži na komadiće
- 5
Pomiješaj luk, češnjak, đumbir, papričice i ocat te izradi štapnim mikserom da dobiješ glatku smjesu, a zatim dodaj brašno i dobro promiješaj.
- 6
Pomiješaj kineski kupus s pripremljenom pastom pa dodaj šećer i umak od soje. Dobro promiješaj.
- 7
Mladi luk nareži na ploškice, hren i mrkvu grubo naribaj pa sve zajedno dodaj smjesi s kupusom. Dvije do tri minute miješaj, a zatim prebaci u staklenku i ostavi na sobnoj temperaturi preko noć.
- 8
Tradicionalno, kimchi se jede uz koreanska jela ili kao dio tzv. "bowla".