Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Brzi kimchi

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 10 g
    Ugljikohidrati
  • 3 g
    Bjelančevine
  • 1 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    10 g Ugljikohidrati, 3 g Bjelančevine, 1 g Masti

Sastojci (8 porcija)

1.5 kg kineskog kupusa
soli
1 glavica luka
4 režnja češnjaka
50 g đumbira
2 ljute papričice
4 žlice rižinog octa
2 žlice rižinog brašna
2 mlada luka
100 g hrena
150 g mrkve
1 žlica smeđeg šećera
2 žlice umaka od soje

Priprema

    1

Veliku staklenku (od 3,5 l) isperi vrelom vodom.

    2

Kineski kupus operi i natrgaj na listove.

    3

U lonac stavi pet litara vode i sol te pusti da prokuha. Makni s vatre, dodaj listove kineskog kupusa pa ih izvadi nakon pet minuta i isperi hladnom vodom.

    4

Luk i češnjak sitno nasjeckaj, a đumbir i ljute papričice nareži na komadiće

    5

Pomiješaj luk, češnjak, đumbir, papričice i ocat te izradi štapnim mikserom da dobiješ glatku smjesu, a zatim dodaj brašno i dobro promiješaj.

    6

Pomiješaj kineski kupus s pripremljenom pastom pa dodaj šećer i umak od soje. Dobro promiješaj.

    7

Mladi luk nareži na ploškice, hren i mrkvu grubo naribaj pa sve zajedno dodaj smjesi s kupusom. Dvije do tri minute miješaj, a zatim prebaci u staklenku i ostavi na sobnoj temperaturi preko noć.

    8

Tradicionalno, kimchi se jede uz koreanska jela ili kao dio tzv. "bowla".