Kruh od pirovog brašna s lukom
Sastojci (1 komad)
Predijesto
50 g | K-Bio integralnog pšeničnog brašna |
60 ml | vode |
Za tijesto
50 g | K-Bio integralnog pšeničnog brašna |
60 ml | vode |
14 g | svježeg kvasca |
1 žličica | šećera |
120 g | K-Bio pirovog brašna od cjelovitog zrna |
100 g | K-Bio pšeničnog brašna od cjelovitog zrna |
220 ml | vode |
1 žličica | soli |
5 žlica | prženog luka |
Savjet
-
Za snažniji okus sol možeš zamijeniti dimljenom ili biljnom soli.
Priprema
- 1
Za predtijesto pomiješaj pirovo brašno s vodom i ostavi preko noći na toplom mjestu u pokrivenoj posudi.
- 2
Pomiješaj kvasac sa šećerom i ostavi da odstoji 10 minuta. Predtijesto, pirovo brašno, pšenično brašno, vodu, sol, prženi luk i smjesu kvasca izmiješaj ručnim mikserom dok ne dobiješ homogeno tijesto. Zatim pokrij zdjelu i ostavi tijesto da se podiže na toplom mjestu oko 60 minuta.
- 3
Mijesi tijesto na radnoj površini posutoj brašnom dok ne dobiješ stabilnu masu. Po potrebi dodaj brašno. Zatim tijesto pospi brašnom i zareži po dužini.
- 4
Stavi tijesto na lim obložen papirom za pečenje i peci u pećnici na 180°C oko 35 minuta. Pored toga, u pećnicu stavi vatrostalnu posudu napunjenu vodom. Izvadi kruh iz pećnice i poškropi vodom. Nastavi peći kruh oko 10 minuta na gornjoj razini. Zatim ga ostavi da se ohladi na rešetki.