kaufland.hr/recepti
Loptice od leće s umakom od jogurta
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
79 gUgljikohidrati
-
22 gBjelančevine
-
4 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
79 g Ugljikohidrati,
22 g Bjelančevine,
4 g Masti
Sastojci (4 porcije)
2 | glavice crvenog luka |
1 | ljuta papričica |
150 g | crvene leće |
200 g | bulgura |
650 ml | temeljca |
2 žlice | škrobnog brašna (Gustina) |
Sol | |
mljeveni kardamom | |
mljeveni kumin | |
2 | vezice peršina |
2 | rajčice |
500 g | jogurta |
1 | režanj češnjaka |
6 žlica | ajvara |
1 žlica | soka od limuna |
4 žlice | brašna |
Priprema
- 1
Sitno nasjeckaj jednu glavicu luka. Ljutoj papričici ukloni sjemenke i potom je nareži na trakice. Skuhaj leću i bulgur u temeljcu - ali odvojeno – i potom procijedi. Pomiješaj leću, bulgur, luk, ljutu papričicu, škrobno brašno i ajvar pa začini solju te malo kardamoma i kumina. Smjesu stavi 15 minuta u hladnjak i nakon toga oblikuj kuglice. Peršin natrgaj na listiće, a rajčice nareži na kockice. Češnjak zdrobi, pomiješaj s jogurtom pa začini solju i paprom te ostatkom kardamoma i kumina. Drugu glavicu luka nareži na trakice. Peršin, rajčice i luk rasporedi na tanjur te dodaj loptice, Posluži s umakom od jogurta.