Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Mesni muffini sa sirom i svježim feferonima

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (12 komada)

450 g mljevene junetine
50 g krušnih mrvica
125 g ribanog sira (edamer, ementaler, mozzarella…)
0.5 crvenog, žutog i zelenog feferona
4 bjelanjaka
1 svježi timijan
Sol
papar
Maslinovo ulje
250 ml salsa umaka

Priprema

    1

Mljeveno meso stavite u veću zdjelu i „razradite“ na sitnije komade. Dodajte krušne mrvice i oko pola količine ribanog sira.

    2

Feferone nasjeckajte na kolutiće. Pola količine potom skroz sitno nasjeckajte, a pola kolutića ostavite za posipavanje. Sitno nasjeckane feferone dodajte u smjesu s mesom.

    3

Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke dodajte mesu. (Žumanjke možete iskoristiti za neko drugo jelo, npr. carbonaru ili neki desert).

    4

U smjesu dodajte i listiće svježeg timijana, posolite i popaprite. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu mesnu smjesu.

    5

Maslinovim uljem premažite kalup za muffine. Smjesu ravnomjerno rasporedite u 12 kalupa te je poravnajte žlicom. Pecite 15 minuta na 200 °C.

    6

Izvadite iz pećnice pa na svaki mesni muffin dodajte preostali ribani sir. Vratite u pećnicu i pecite još oko 7 minuta, dok se sir ne rastopi, a meso ispeče do kraja.

    7

Muffine ostavite u kalupu još 5 minuta nakon što su pečeni pa ih potom izvadite i poslužite uz salsa umak, posute s kolutićima feferona i svježim timijanom.