kaufland.hr/recepti
Pad Thai s tofuom i kozicama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
250 g | rižinih rezanaca |
8 | kozica |
6 komada | mladog luka |
100 g | sojinih klica |
3 žlice | suncokretova ulja |
100 g | tofua |
2 žlice | Sambal Oeleka |
4 | jaja |
2 žlice | umaka tamarind |
1 žlica | palminog šećera |
2 žlice | prženog kikirikija |
1 | limeta |
Savjet
-
Želiš li da ti jelo bude još aromatičnije, slobodno dodaj malo đumbira, koji je ujedno jedan od najpopopularnijih začina u tajlandskoj kuhinji.
Priprema
- 1
Rezance skuhaj prema uputama s pakiranja, ocijedi i stavi sa strane.
- 2
Kozice isperi i malo posuši, a mladi luk nasjeckaj.
- 3
Ugrij ulje u woku te pirjaj kozice, na kockice narezani tofu i Sambal Oelek oko dvije minute.
- 4
Dodaj rezance i promiješaj.
- 5
Nakon toga dodaj jaja, dobro promiješaj pa umiješaj umak tamarind, palmin šećer, mladi luk, kikiriki i sojine klice.
- 6
Začini sokom limete, promiješaj i posluži.