kaufland.hr/recepti
Philly-Cheese-Steak
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
44 gUgljikohidrati
-
54 gBjelančevine
-
34 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
44 g Ugljikohidrati,
54 g Bjelančevine,
34 g Masti
Sastojci (4 porcije)
2 | goveđa odreska, po 300 g |
sol | |
1 žlica | biljnog ulja |
4 | luka |
1 žlica | maslaca |
1 žličica | smeđeg šećera |
Svježe mljeveni papar | |
4 kom | Baguette peciva |
4 žlice | Burger umaka |
200 g | naribanog sira cheddar, s 50 % masti u suhoj tvari |
40 g | zelenih jalapeno papričica iz staklenke |
nekoliko listova cikorije |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- 2
Odreske dobro posoli, poprži na zagrijanom ulju u tavi s obje strane po 3-5 minuta, izvadi iz tave, umotaj u aluminijsku foliju, 5 minuta peci u pećnici, izvadi iz pećnice te ostavi odreske još neko vrijeme u foliji.
- 3
Oguli luk, prepolovi ga, nareži na tanke kriške te ga oko 10 minuta pirjaj u tavi na maslacu. Dodaj smeđi šećer, karameliziraj ga da dobije zlatno smeđu boju, začini solju i paprom te odloži sa strane.
- 4
Prepolovi baguette peciva, namaži burger umakom, pospi cheddar sirom te zapeci oko 8 minuta u pećnici.
- 5
Meso izreži na prutiće te rasporedi s lukom po donjoj polovici baguette peciva.