Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Štruca s gljivama, slaninom i rižom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (1 porcija)

100 g riže dugog zrna
1 glavica luka
1 zelena paprika
2 režnja češnjaka
1 žličica dvostrukog koncentrata rajčice
700 g šampinjona
4 kriške slanine
7 komada sušenih rajčica
50 g baby špinata
4 jaja
2 žličice senfa
2 žličice sušenog povrća za juhu
2 žlice vode
Sol
papar
Maslinovo ulje

Priprema

    1

Skuhaj rižu prema uputama na pakiranju i ostavi sa strane.

    2

Nasjeckaj luk i češnjak, papriku nareži na kockice, a šampinjone na kriške. Usitni slaninu i sušene rajčice.

    3

U većoj tavi zagrij maslinovo ulje pa dodaj luk. Kad malo omekša dodaj kockice paprike pa prži nekoliko minuta. Ubaci češnjak, promiješaj i čim zamiriše ubaci koncentrat rajčice. Sve dobro promiješaj.

    4

U tavu potom dodaj šampinjone, posoli ih i pirjaj oko 5 minuta. Potom šampinjone i povrće pomakni na jedan dio tave, a na drugi dio dodaj komadiće slanine. Isprži slaninu pa potom pomiješaj s gljivama.

    5

Zatim dodaj sušene rajčice i papar, promiješaj i kuhaj još nekoliko minuta pa potom ubaci špinat. Kuhaj dok špinat ne povene, makni s vatre i pusti da se sve malo ohladi.

    6

U većoj zdjeli razmuti četiri jaja pa im dodaj senf, povrće za juhu i malo vode. U jaja dodaj kuhanu rižu i smjesu s gljivama pa sve dobro promiješaj.

    7

Četvrtasti kalup premaži maslinovim uljem pa ulij smjesu. Poravnaj je i peci u pećnici na 200 °C oko 40 minuta.

    8

Izvadi iz pećnice i pusti da se štruca malo ohladi. Nožem prođi po rubovima pa štrucu preokreni na pladanj ili dasku za rezanje. Reži na kriške i posluži uz omiljenu salatu ili prilog.