Tostada Pollo de Tinga
Sastojci (2 porcije)
0.5 | avokada |
1 režanj | češnjaka |
1 | luk |
100 g | iceberg salate |
2 | rajčice |
250 g | pilećeg filea |
sol | |
5 žlica | suncokretova ulja |
1 žlica | koncentrata rajčice |
150 ml | soka od naranče |
papar | |
2 | kukuruzne tortilje |
100 g | pirea od bijeloga graha |
100 g | kiselog vrhnja |
50 g | feta sira |
Savjet
-
Ako pri ruci nemaš pire od graha, možeš ga napraviti od gotovog graha iz limenke uz dodavanje juhe.
Priprema
- 1
Operi salatu, protresi je da se osuši, a zatim ukloni korijen i nareži listove na fine trake.
- 2
Prepolovi avokado, ukloni košticu, žlicom izdubi „meso“ i nareži na tanke kriške.Oguli češnjak i luk. Nareži češnjak na ploške, a luk na krupnije komade.
- 3
Operi rajčice i nareži na kocke.Piletinu isperi hladnom vodom, osuši i posoli.
- 4
Žlicu ulja zagrij u tavi te prži meso na srednje jakoj vatri, svaku stranu sedam do devet minuta. Nakon toga usitni meso uz pomoć dvije vilice.
- 5
Češnjak i luk dodaj u tavu te pirjaj dok ne poprime smećkastu boju. Dodaj komade i koncentrat rajčice te kratko pirjaj. Zalij narančinim sokom, posoli i popapri te ostavi da se kuha oko pet minuta.
- 6
Ispeci tortilje u tavi pa ih napuni pireom od graha, mješavinom piletine i rajčica, salatom, kiselim vrhnjem, feta sirom i avokadom.