kaufland.hr/recepti
Zobene pahuljice s borovnicama i metvicom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
120 g | K-Bio pahuljica od 5 vrsta žitarica |
200 ml | K-Bio svježeg mlijeka s 1,5% m.m. |
2 žlice | meda |
prstohvat | kardamoma |
prstohvat | đumbira u prahu |
prstohvat | kumina u prahu |
100 g | K-Bio borovnica |
1 | limeta |
2 grančice | metvice |
4 žlice | K-Bio pahuljica s pirom i voćem |
Savjet
-
Za bržu varijantu možeš jednostavno kuhati zobene pahuljice s istim sastojcima oko 6 minuta te ostaviti da se ohlade u hladnjaku. No takva priprema onda spada pod kategoriju zobene kaše.
Priprema
- 1
Pomiješaj zobene pahuljice s mlijekom, medom i začinima te ostavi da se preko noći namače u hladnjaku u pokrivenoj posudi.
- 2
Operi i osuši borovnice. Limetu operi vrućom vodom, osuši te naribaj koricu. Operi metvicu, protresi je kako bi se osušila te odvoji listiće.
- 3
Smjesu zobenih pahuljica podijeli u 2 zdjelice. Zatim ukrasi borovnicama, pahuljicama, metvicom i naribanom koricom limete.