Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Aljaška kolja sa sezamom
© HLPhoto - Fotolia

Aljaška kolja sa sezamom

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

4 fileta aljaške kolje (oko 150 g)
limunov sok
sol, papar
50 g krušnih mrvica
60 g bijelog i crnog sezama
1 jaje

Prilog od špinata:

1 ljutika
1 režanj češnjaka
1 žličica ulja
200 g cherry rajčica
500 g smrznutog špinata
100 ml temeljca
prstohvat muškatnog oraščića

Umak:

200 g jogurta
malo limunova soka
1 po žličica slatkog i ljutog senfa
kopar, sol, papar

Priprema

    1

Filete ribe poprskajte limunom te začinite solju i paprom.

    2

Pomiješajte sezam i krušne mrvice, a jaje istucite.

    3

Filete uvaljajte u jaje, a zatim u mrvice sa sezamom.

    4

Ljutiku i češnjak očistite, sitno nasjeckajte te pirjajte na vrućem ulju.

    5

Dodajte odmrznuti špinat te prepolovljene rajčice. Kratko pirjajte, pa dodajte temeljac i kuhajte poklopljeno 5-10 minuta. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

    6

Za umak, pomiješajte sve sastojke i pikantno začinite.

    7

Filete ribe ispecite na ulju, a zatim poslužite sa špinatom, umakom i kuhanim krumpirima (po želji).