Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Arancini sa tikvom i mozzarellom od bivoljeg mlijeka

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

ljutika
češanj češnjaka
200- g hokkaido tikve
1- žlica maslaca
120- g riže za rižoto
Sol
40- ml bijelog vina
250- ml povrtnog temeljca
100- g svježeg sira
50- g K-Favourites pesta od špinata & fete
1- pakiranje K-Favourites mozzarelle od bivoljeg mlijeka
2- žlice sjemenki bundeve
1- pakiranje K-Favourites naribanog sira Parmigiano Reggiano
1- žlica bučino ulje
mljeveni crni papar
Ulje za prženje
2- jaja
2- žlice mlijeka
100- g krušnih mrvica

Priprema

    1

Ogulite i sitno nasjeckajte ljutiku i češnjak. Operite tikvu, izvadite koštice i grubo naribajte tikvu.

    2

Na tavi pirjajte kockice ljutike i češnjaka na maslacu, dodajte rižu za rižota i tikvu, posolite i dinstajte još 3 minute. Zalijte bijelim vinom i povrtnim temeljcem te poklopite. Pustite da zakuha i kuhajte oko 15 minuta na slaboj vatri dok riža ne upije svu tekućinu.

    3

Istucite krem ​​sir s pestom dok smjesa ne postane glatka, posolite i stavite u hladnjak.

    4

Ocijedite mozzarellu, narežite je na 18 dijelova i ostavite sa strane. Nasjeckajte sjemenke tikve i tostirajte ih na neprijanjajućoj tavi dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

    5

Umiješajte 80 g sira Parmigiano Reggiano i bučine sjemenke u rižoto, začinite solju, paprom i bučinim uljem, rasporedite na pleh i pustite da se ohladi.

    6

Podijelite rižu u 18 jednakih porcija, svaku porciju napunite s 1 komadom mozzarelle i vlažnim rukama oblikujte u kugle.

    7

Zagrijte ulje u fritezi ili loncu na 170 stupnjeva.

    8

Umutite jaja s mlijekom i preostalim sirom Parmigiano Reggiano, solju i paprom. Najprije uvaljajte kuglice u smjesu od jaja, a zatim u mrvice za paniranje. Ponovite ovaj postupak još jednom, a zatim kuglice pržite 4-5 minuta dok ne porumene te ih potom ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.

    9

Poslužite po 3 topla arancina uz umak od krem sira i pesta te po želji možete servirati rikolu.

    10

Savjet: U smjesu za arancine možete dodati nekoliko trakica goveđe šunke K-Favourites Bresaola della Valtellina.