Arancini sa tikvom i mozzarellom od bivoljeg mlijeka
Sastojci (6 Porcija)
ljutika | |
češanj češnjaka | |
hokkaido tikve | |
maslaca | |
riže za rižoto | |
Sol | |
bijelog vina | |
povrtnog temeljca | |
svježeg sira | |
K-Favourites pesta od špinata & fete | |
K-Favourites mozzarelle od bivoljeg mlijeka | |
sjemenki bundeve | |
K-Favourites naribanog sira Parmigiano Reggiano | |
bučino ulje | |
mljeveni crni papar | |
Ulje za prženje | |
jaja | |
mlijeka | |
krušnih mrvica |
Priprema
- 1
Ogulite i sitno nasjeckajte ljutiku i češnjak. Operite tikvu, izvadite koštice i grubo naribajte tikvu.
- 2
Na tavi pirjajte kockice ljutike i češnjaka na maslacu, dodajte rižu za rižota i tikvu, posolite i dinstajte još 3 minute. Zalijte bijelim vinom i povrtnim temeljcem te poklopite. Pustite da zakuha i kuhajte oko 15 minuta na slaboj vatri dok riža ne upije svu tekućinu.
- 3
Istucite krem sir s pestom dok smjesa ne postane glatka, posolite i stavite u hladnjak.
- 4
Ocijedite mozzarellu, narežite je na 18 dijelova i ostavite sa strane. Nasjeckajte sjemenke tikve i tostirajte ih na neprijanjajućoj tavi dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
- 5
Umiješajte 80 g sira Parmigiano Reggiano i bučine sjemenke u rižoto, začinite solju, paprom i bučinim uljem, rasporedite na pleh i pustite da se ohladi.
- 6
Podijelite rižu u 18 jednakih porcija, svaku porciju napunite s 1 komadom mozzarelle i vlažnim rukama oblikujte u kugle.
- 7
Zagrijte ulje u fritezi ili loncu na 170 stupnjeva.
- 8
Umutite jaja s mlijekom i preostalim sirom Parmigiano Reggiano, solju i paprom. Najprije uvaljajte kuglice u smjesu od jaja, a zatim u mrvice za paniranje. Ponovite ovaj postupak još jednom, a zatim kuglice pržite 4-5 minuta dok ne porumene te ih potom ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.
- 9
Poslužite po 3 topla arancina uz umak od krem sira i pesta te po želji možete servirati rikolu.
- 10
Savjet: U smjesu za arancine možete dodati nekoliko trakica goveđe šunke K-Favourites Bresaola della Valtellina.