kaufland.hr/recepti
Aromatična janjetina
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1 kg | janjetine |
sušena majčina dušica i bosiljak | |
2 | češnjaka |
1 | šalica temeljca |
1 | grančica svježeg ružmarina |
1 kg | manjeg mladog krumpira |
maslinovo ulje, sol, papar | |
salata po želji |
Priprema
- 1
Janjetinu utrljajte solju, paprom i suhim začinima. Češnjak narežite na polovice pa probodite pomoću noža kroz meso. Namažite je također maslinovim uljem pa ostavite pokriveno 1-2 sata da se marinira.
- 2
U posudu za pečenje dodajte ružmarin pa pecite oko 30 minuta na 220°C da se stvori hrskava kora.
- 3
Meso zalijte temeljcem, dodajte mladi krumpir te pecite oko sat vremena pokriveno folijom na 180°C (ili dok meso ne bude pečeno).
- 4
Povremeno okrenite meso i zalijte tekućinom. Poslužite toplo uz salatu po izboru.