Aromatično pecivo
Sastojci (15 komada)
0.5 kocke | svježeg kvasca |
250 g | brašna plus malo za posipanje |
sol | |
125 g | omekšalog maslaca |
sok od limuna | |
2 žlice | nasjeckanog začinskog bilja (npr. peršina, vlasca, bosiljka, kopra) |
Priprema
- 1
Pomiješajte oko 160 ml mlake vode, kvasac, brašno i pola žličice soli te umijesite tijesto.
- 2
Od tijesta oblikujte kuglu, pospite brašnom te ostavite pokriveno 20 minuta.
- 3
Nakon toga još kratko (ali snažno) mijesite tijesto, razvaljajte te rubove presavijte prema sredini.
- 4
Okrenite i ostavite 20 minuta, a zatim ponovite postupak još dva puta.
- 5
Nakon toga oblikujte dugački valjak od tijesta, zarežite nožem po površini i ostavite 20 minuta da odstoji.
- 6
Stavite u hladnu pećnicu, a zatim pecite 20 minuta na 240°C.
- 7
Maslac pjenasto istucite, umiješajte začinsko bilje te začinite solju i sokom od limuna.
- 8
Izvadite kruščić iz pećnice, malo ga ohladite i zarežite, a proreze napunite začinjenim maslacem.