Azijski paketići s povrćem
Sastojci (10 Komad)
Sastojci:
2 | mrkve |
0.5 | manje glavice kupusa |
100 g | šampinjona |
1 | režanj češnjaka |
2 | mlada luka |
svježi đumbir | |
maslinovo ulje | |
80 g | klica mungo graha u slatko-kiselom naljevu |
1.5 žlica | soja umaka |
1 žlica | sezamovog ulja |
10 kom | rižinog papira |
Za posip:
sjemenke sezama | |
1 | mladi luk |
Priprema
- 1
Mrkve i kupus nareži na tanke trakice, a šampinjone na tanke listiće. Pomiješaj ih u većoj zdjeli.
- 2
Nasjeckaj mladi luk na kolutiće, češnjak sitno nasjeckaj. U tavi zagrij maslinovo ulje pa kratko prži luk, dodaj češnjak i na njega odmah naribaj svježi đumbir. Prži sve 1 minutu pa istresi povrće iz zdjele.
- 3
Prži povrće oko jednu minutu pa dodaj klice mungo graha. Prelij soja umakom i sezamovim uljem. Možeš malo i posoliti, ali pripazi na slanoću soja umaka. Prži još minutu-dvije pa makni s vatre. Pusti da se ohladi i ocijedi višak tekućine.
- 4
U zdjelu stavi hladnu vodu pa namoči rižin papir oko pet sekundi. Izvadi ga iz vode i postavi na dasku za rezanje ili radnu površinu i pusti ga oko pola minute-minutu da skroz omekša. Potom na sredinu stavi oko 1 i pol žlicu povrtnog nadjeva.
- 5
Preko nadjeva prvo preklopi donji dio rižinog papira (onaj koji je bliže tebi). Zatim na isti način preklopi s lijeve pa s desne strane. Na kraju ga zatvori tako da primiš dio bliže tebi i zamotaš ga od sebe.
- 6
Lim za pečenje naulji pa na njega odloži zamotane paketiće i stavi ih 15-ak minuta u hladnjak prije prženja.
- 7
Kad napraviš sve paketiće, u većoj tavi zagrij maslinovo ulje pa ih isprži s obje strane (2-3 minute). Nemoj natrpavati tavu, radije peci u dva navrata i pazi da ti se paketići ne dodiruju tijekom prženja.
- 8
Gotove paketiće pospi sezamom i nasjeckanim mladim lukom.