Baguette sa začinima i češnjakom
Sastojci (3 komada)
350 ml | mlake vode |
1 | kocka svježeg kvasca (42 g) |
2 žličice | šećera |
3 žlice | maslinovog ulja |
550 g | brašna |
2 žličice | soli |
180 g | maslaca (omekšanog) |
1 glavica | češnjaka |
0.5 žličice | papra |
2 žličice | talijanske mješavine začina |
Savjet
-
Kako bi baguette bio mekan i prozračan, tijesto nemoj predugo mijesiti. Za ekstra hrskavi baguette, tijekom pečenja stavi posudu s vodom na dno pećnice, ispod pekača.
Priprema
- 1
U dovoljno veliku zdjelu ulij mlaku vodu i u nju usitni svježi kvasac. Dodaj šećer i sve miješaj dok se kvasac ne otopi. Poklopi i ostavi da se kvasac aktivira, oko 8 minuta. Dodaj maslinovo ulje, brašno i sol. Miješaj drvenom kuhačom dok se svi sastojci ne sjedine i oblikuje se tijesto.
- 2
Stavi tijesto na pobrašnjenu radnu plohu i razreži ga na tri jednaka dijela.
- 3
Svaki komad tijesta oblikuj u baguette i stavi ih u pekač obložen papirom za pečenje. Pekač prekrij čistom, suhom krpom i ostavi pokriveno 15-ak minuta.
- 4
Zagrij pećnicu na 240°C.