Bakalar na crveno
Sastojci (4 porcije)
600 g | fileta bakalara |
800 g | krumpira |
1 | veći luk |
4 | režnja češnjaka |
5 žlica | pasirane rajčice |
1 dcl | bijelog vina |
maslinovo ulje | |
sol i papar | |
lovorov list | |
peršin |
Priprema
- 1
Luk usitni pa pirjaj na maslinovom ulju dok ne omekša. Odmrzni filete bakalara. Krumpir oguli pa nareži na ploške debljine do pola centimetra.Na dno lonca ulij malo maslinovog ulja pa posloži red ploški krumpira.Preko njega rasporedi luk pa na njega poslaži komade bakalara. Pospi sitno sjeckanim češnjakom i peršinom. Ponavljaj dok ne potrošiš bakalar, ali završi redom krumpira.Sve zalij vodom tek toliko da prekriva krumpir i dodaj pasiranu rajčicu, lovor, par zrna papra te sol. Kuhaj poklopljeno oko pola sata na laganoj vatri.Povremeno protresi lonac, ali nemoj miješati kako se riba i krumpir ne bi raspali.Nakon pola sata ulij bijelo vino, protresi lonac i ostavi da kuha još 10-ak minuta. Posluži posuto svježe sjeckanim peršinom.