kaufland.hr/recepti
Bakalar sa manistrom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
500 g | crnog fileta bakalara |
500 g | tjestenine |
2 | crvena luka |
5 dl | maslinovog ulja |
4 | režnja češnjaka |
peršin | |
500 g | konzervirane rajčice |
Sol i papar | |
kajenski papar | |
1 dl | bijelog vina |
5 dl | prošeka |
Priprema
- 1
Na maslinovim ulju pirjamo usitnjen luk pa dodamo usitnjen češnjak i peršin.
- 2
Bakalar skuhamo u začinjenoj vodi, izmrvimo te dodamo pirjanom povrću. Vodu/temeljac u kojem se kuhao sačuvamo. Sve skupa dalje pirjamo pa podlijemo bijelim vinom.
- 3
Kad vino ispari, dodamo pelate, sol, papar i po želji prstohvat šećera i kajenskog papra. Kuhamo oko 15 minuta, podlijemo temeljcem od bakalara te ubacimo tjesteninu koju smo posebno skuhali na 80%. Sve zajedno kuhamo dok tjestenina ne bude al dente a umak gušći. Serviramo i pospemo tostiranim pinjolima ili nekim drugim orašastim plodom.