Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Bakalar sa manistrom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

500 g crnog fileta bakalara
500 g tjestenine
2 crvena luka
5 dl maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
peršin
500 g konzervirane rajčice
Sol i papar
kajenski papar
1 dl bijelog vina
5 dl prošeka

Priprema

    1

Na maslinovim ulju pirjamo usitnjen luk pa dodamo usitnjen češnjak i peršin.

    2

Bakalar skuhamo u začinjenoj vodi, izmrvimo te dodamo pirjanom povrću. Vodu/temeljac u kojem se kuhao sačuvamo. Sve skupa dalje pirjamo pa podlijemo bijelim vinom.

    3

Kad vino ispari, dodamo pelate, sol, papar i po želji prstohvat šećera i kajenskog papra. Kuhamo oko 15 minuta, podlijemo temeljcem od bakalara te ubacimo tjesteninu koju smo posebno skuhali na 80%. Sve zajedno kuhamo dok tjestenina ne bude al dente a umak gušći. Serviramo i pospemo tostiranim pinjolima ili nekim drugim orašastim plodom.