kaufland.hr/recepti
BBQ salata s junetinom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
20 gUgljikohidrati
-
15.3 gBjelančevine
-
41.7 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
20 g Ugljikohidrati,
15.3 g Bjelančevine,
41.7 g Masti
Sastojci (4 porcije)
1 režanj | češnjaka |
8 žlica | maslinova ulja |
1.5 žlica | meda |
2 žličice | smeđeg šećera |
7 žlica | tamnog balzamičnog octa |
1 žličica | umaka Worcester |
50 g | rukole |
malo | radiča |
1 | zelena salata |
200 g | sira ementalera |
400 g | junećeg buta, narezati na odreske |
50 g | tortilja čipsa |
sol | |
papar | |
nekoliko listića | timijana |
Priprema
- 1
Češnjak zdrobi i pomiješaj s medom, šećerom, octom, umakom Worcester i šest žlica ulja. Začini solju i paprom. Salatu očisti i natrgaj na komadiće, a sir nareži na kockice. Meso nareži na trakice, pomiješaj s ostatkom ulja i listićima timijana, začini solju i paprom te peci na u aluminijskoj posudi na roštilju 3-5 minuta. Pomiješaj salatu i sir s preljevom, dodaj meso, promiješaj te pospi tortilja čipsom i posluži.