kaufland.hr/recepti
BBQ umak
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
10.8 gUgljikohidrati
-
2.1 gBjelančevine
-
5.5 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
10.8 g Ugljikohidrati,
2.1 g Bjelančevine,
5.5 g Masti
Sastojci (4 porcije)
2 glavice | luka |
2 režnja | češnjaka |
1 žlica | biljnog ulja |
1 žlica | konzervirane rajčice |
100 ml | temeljca |
200 g | pasirane rajčice |
0.5 žličice | sjemenki gorušice |
0.5 žličice | zelenog papra u zrnu |
2 žlice | nasjeckanih badema |
2 žlice | smeđeg šećera |
2.5 žlice | tamnog balzamičnog octa |
Priprema
- 1
Luk nareži na kockice, a češnjak zdrobi. Na vrućem ulju u tavi pirjaj luk i češnjak dok ne postanu mekani, a zatim dodaj konzerviranu rajčicu i kratko je zaprži. Dodaj temeljac, pasiranu rajčicu, sjemenke gorušice, papar u zrnu, bademe, šećer i ocat. Pusti da prokuha te lagano kuhaj još 10-15 minuta. Gotov umak začini solju i paprom po ukusu te posluži uz meso pečeno na roštilju.