Bircher muesli muffini
Sastojci (12 komada)
1 | limun (korica i sok) |
2 | jabuke |
125 g | maslaca |
150 g | šećera |
1 | jaje |
250 g | svježeg sira s vrhnjem |
125 ml | mlijeka (3,5 % m.m.) |
250 g | pšeničnog brašna |
2 žličice | praška za pecivo |
1 žličica | sode bikarbone |
sol | |
100 g | zobenih pahuljica |
1 | mahuna vanilije |
4 žlice | meda |
Priprema
- 1
Ugrij pećnicu na 190◦C.
- 2
Naribaj koricu limuna i iscijedi sok. Jabuke oguli, nareži na kockice i mariniraj dvjema žlicama soka od limuna. Maslac rastopi te umiješaj šećer, jaje, 150 g sira i mlijeko.
- 3
Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te dodaj prstohvat soli, zobene pahuljice, dvije žlice korice limuna i kockice jabuke. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedi u 12 kalupa za muffine i peci oko 20 minuta.
- 4
Mahunu vanilije prepolovi po duljini, sastruži sjemenke i pomiješaj ich s ostatkom sira, korice limuna i medom. Dobivenom smjesom ukrasi ohlađene muffine te, po želji, dodaj kriške jabuke i lješnjake.
- 5
Vrijeme pripreme 30 minuta
- 6
Težina pripreme: jednostavno
- 7
Po komadu: 305 kcal | 1276 kJUgljikohidrati: 42 gBjelančevine: 6 gMasti: 12 gBE: 3,5