kaufland.hr/recepti
Bodečnjak u pećnici
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
smrznuti Bodečnjak (525 g) | |
1 dl | bijelog vina |
1 dl | vode |
1.5 dl | maslinova ulja |
2 režnja | češnjaka |
sol, papar, vegeta | |
ružmarin i peršin | |
500 g | krumpira |
1 | manji luk |
Priprema
- 1
Pećnicu prethodno ugrijte na 220 C°.
- 2
Krumpir skuhajte u kori, procijedite ga, ogulite i narežite na tanje šnite. Pomiješajte s prethodno usitnjenim lukom, solju, paprom i maslinovim uljem.
- 3
Ribu odmrznite i malo posolite. Posudu za pečenje premažite uljem, dodajte ribu i pecite 20 minuta poklopljeno aluminijskom folijom.
- 4
U međuvremenu na laganoj vatri zakuhajte vino, vodu, 1 dl maslinova ulja, usitnjen češnjak i sve začine. Prelijte sve preko ribe te je pecite bez folije 15-ak minuta.
- 5
Poslužite uz krumpir salatu, krišku limuna i uživajte!