Božićna drvca s pestom
Sastojci (14 komada)
30 g | K-Favourites Pecorino Romano parmezana |
0.5 staklenke | K-Favourites pesta od rajčice i rukole |
0.5 staklenke | K-Favourites pesta od špinata i sira |
2 žlice | krušnih mrvica |
2 pakiranja | K-Favourites svježeg lisnatog tijesta s maslacem |
1 | žumanjak |
1 žlica | vrhnja |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 200°C na programu cirkulirajućeg zraka (220°C s upaljenim gornjim i donjim grijačem).
- 2
Odreži koru parmezana i naribaj ga. Svaki pesto pomiješaj s po 1 žlicom krušnih mrvica.
- 3
Razvaljaj lisnato tijesto, svaku donju polovicu premaži jednim pestom, presavij i izreži svako tijesto na 6 trokuta. Spoji 4 rubna dijela koja ostanu nakon što izrežeš trokute. Napravi od njih 2 trokuta i malo ih utisni u sredini.
- 4
Rasporedi trokute na 2 pleha obložena papirom za pečenje, rubove pažljivo zareži 5 puta tako da u sredini ostane deblo debljine cca 1 cm i uvij grane drvca.
- 5
Žumanjke umuti s vrhnjem, premaži drvca, pospi parmezanom i peci u zagrijanoj pećnici dok ne porumene oko 15 minuta.
- 6
Ostavi drvca da se malo ohlade i posluži.
- 7
Savjet: Pripremi svoja božićna drvca sa svojim omiljenim K-Favourites pestom.