Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Božićni panj (rolada od lješnjaka)

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (20 komada)

220 g bjelanjaka
180 g šećera od kokosova cvijeta K-Bio
40 g glatkog brašna K-Classic NMNP T-550
prstohvat soli
140 g lješnjaka K-Classic, tostiranih i mljevenih
60 g lješnjaka K-Classic, tostiranih i mljevenih (za posipanje)
papir za pečenje K-Classic

Krema

750 ml mlijeka
8 žumanjaka
100 g šećera
80 g škrobnog brašna
200 g bijele čokolade
prstohvat soli
100 g maslaca
200 g lješnjaka K-Classic, tostiranih i mljevenih

Ganache

250 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
prstohvat soli

Priprema

    1

<strong>Biskvit</strong>

    2

Zagrij pećnicu na 175°C. Miksaj bjelanjke. Kad se stvori snijeg, postupno dodaj šećer.

    3

Miksaj dok se kristalići ne otope i dobije čvrsta svilenkasta tekstura. Na kraju špatulom pažljivo umiješaj 140 g lješnjaka.

    4

Na lim za pečenje stavi papir za pečenje, a zatim rasporedi smjesu.

    5

Peci 15-ak minuta na 175°C. Pazi da se biskvit ne presuši. Kad je biskvit gotov, još vrućeg ga pospi s malo mljevenih lješnjaka i umotaj u papir za pečenje da dobije oblik rolade.

    6

Omotaj aluminijskom folijom i ostavi da se ohladi.

    7

<strong>Krema</strong>

    8

Zagrij mlijeko. .

    9

Žumanjke pomiješaj sa šećerom pa prosij gustin.

    10

Kad mlijeko gotovo prokuha, makni s vatre i dio mlijeka dodaj u žumanjke. Temperiraj smjesu kako se ne bi zgrušala i vrati sve skupa natrag u lonac te kuhaj na laganoj vatri dok ne dobiješ glatku kremu.

    11

U vruću skuhanu kremu dodaj 200 g sjeckane bijele čokolade i 100 g maslaca.

    12

Miješaj špatulom dok se ne sjedini pa na kraju dodaj lješnjake. Prekrij prozirnom folijom te ostavi da se krema ohladi i stisne.

    13

<strong>Ganache</strong>

    14

Zagrij vrhnje pa prelij preko razlomljene čokolade.

    15

Miješaj špatulom dok se ne otopi.

    16

Na kraju dodaj maslac i pusti da se ohladi

    17

<strong>Slaganje</strong>

    18

Odmotaj biskvit i ravnomjerno premaži kremom, a potom smotaj u roladu.

    19

Vanjski dio rolade također premaži kremom i pospi s još malo brašna od lješnjaka kako se ne bi lijepio kad je zamotaš u foliju.

    20

Roladu zamotaj folijom i drži u hladnjaku da se stisne.

    21

Jedan dio ohlađene rolade prereži i složi poput panja.

    22

Ukrasi ganacheom, i to malom špatulom kako bi se dobio efekt kore.

    23

Za efekt snijega pospi šećerom u prahu.