Božićno drvce od lososa i špinata
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
112/466kcal / kJ
-
1 gUgljikohidrati
-
8 gBjelančevine
-
8 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
112/466 kcal/kJ,
1 g Ugljikohidrati,
8 g Bjelančevine,
8 g Masti
Sastojci (28 komada)
375 g | smrznutih listova špinata |
0.5 | vezice peršina |
50 g | ribanog sira Grana Padano K-Favourites |
8 | jaja |
400 g | svježeg krem sira |
sol | |
svježe mljeveni crni papar | |
naribani muškatni oraščić | |
1 staklenka | K-Favourites Premium kornišona s medom |
1 žličica | naribane korice limuna |
200 g | 2 pakiranja narezanog dimljenog lososa |
Savjet
-
Po želji, u jednoj roladi losos možeš zamijeniti talijanskim pršutom K-Favourites.
Priprema
- 1
Odmrzni i dobro ocijedi špinat. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva s upaljenim gornjim i donjim grijačem. Stavi kalup za pečenje (40 x 30 cm) na lim obložen masnim papirom
- 2
Peršin operi, ocijedi i otkini listove.
- 3
Pospi parmezan unutar kalupa za pečenje i po njemu ravnomjerno rasporedi 2/3 količine špinata. Pomiješaj jaja, 150 g krem sira, peršin i preostali špinat uz pomoć ručnog miksera (2-3 minute) dok ne dobiješ pjenastu smjesu te je začini solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- 4
Smjesu od jaja i špinata izlij u kalup za pečenje, peci u zagrijanoj pećnici na najnižoj razini oko 12 minuta, a nakon toga je ostavi da se ohladi na rešetki za hlađenje.
- 5
Ocijedi i nareži krastavce na sitne kockice. Pomiješaj ih s preostalim krem sirom, dodaj koricu limuna i prstohvat soli te miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
- 6
Ispečenu smjesu od špinata prepolovi po duljini, svaku polovicu ravnomjerno premaži smjesom od krem sira, na to položi dimljeni losos i zarolaj po duljini. Roladu čvrsto zarolaj u papir za pečenje i stavi da se hladi oko sat vremena.
- 7
Svaku roladu nareži na 14 krišaka, složi ih u obliku božićnog drvca i posluži kao zalogajčiće. Po želji ih možeš ukrasiti cherry rajčicama, ružmarinom i maslinama.