Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Božićno drvce od lososa i špinata

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 112/​466
    kcal / kJ
  • 1 g
    Ugljikohidrati
  • 8 g
    Bjelančevine
  • 8 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    112/466 kcal/kJ, 1 g Ugljikohidrati, 8 g Bjelančevine, 8 g Masti

Sastojci (28 komada)

375 g smrznutih listova špinata
0.5 vezice peršina
50 g ribanog sira Grana Padano K-Favourites
8 jaja
400 g svježeg krem sira
sol
svježe mljeveni crni papar
naribani muškatni oraščić
1 staklenka K-Favourites Premium kornišona s medom
1 žličica naribane korice limuna
200 g 2 pakiranja narezanog dimljenog lososa

Savjet

  • Po želji, u jednoj roladi losos možeš zamijeniti talijanskim pršutom K-Favourites.


Priprema

    1

Odmrzni i dobro ocijedi špinat. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva s upaljenim gornjim i donjim grijačem. Stavi kalup za pečenje (40 x 30 cm) na lim obložen masnim papirom

    2

Peršin operi, ocijedi i otkini listove.

    3

Pospi parmezan unutar kalupa za pečenje i po njemu ravnomjerno rasporedi 2/3 količine špinata. Pomiješaj jaja, 150 g krem ​​sira, peršin i preostali špinat uz pomoć ručnog miksera (2-3 minute) dok ne dobiješ pjenastu smjesu te je začini solju, paprom i muškatnim oraščićem.

    4

Smjesu od jaja i špinata izlij u kalup za pečenje, peci u zagrijanoj pećnici na najnižoj razini oko 12 minuta, a nakon toga je ostavi da se ohladi na rešetki za hlađenje.

    5

Ocijedi i nareži krastavce na sitne kockice. Pomiješaj ih s preostalim krem ​​sirom, dodaj koricu limuna i prstohvat soli te miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.

    6

Ispečenu smjesu od špinata prepolovi po duljini, svaku polovicu ravnomjerno premaži smjesom od krem sira, na to položi dimljeni losos i zarolaj po duljini. Roladu čvrsto zarolaj u papir za pečenje i stavi da se hladi oko sat vremena.

    7

Svaku roladu nareži na 14 krišaka, složi ih u obliku božićnog drvca i posluži kao zalogajčiće. Po želji ih možeš ukrasiti cherry rajčicama, ružmarinom i maslinama.