Božićno drvce s predjelima
Sastojci (8 porcija)
180 g | francuskog sira comté |
300 g | svježeg sira, s min. 60% m.m. u suhoj tvari |
90 g | pesta od oraha i ricotte marke K-Favourites |
Sol | |
Svježe mljeveni papar | |
100 g | zelenih maslina s bademima marke K-Favourites |
100 g | suhih grčkih kalamata maslina marke K-Favourites |
150 g | zelenih feferona punjenih svježim sirom marke K-Favourites |
150 g | cherry paprika punjenih svježim sirom marke K-Favourites |
125 g | mozzarelle Di Bufala Campana marke K-Favourites |
95 g | premium kornišona s medom marke K-Favourites |
100 g | francuske salame marke K-Favorites |
100 g | talijanskog pršuta Prosciutto di Parma marke K-Favourites |
80 g | talijanske bresaole Bresaola della Valtellina marke K-Favourites |
nekoliko | grančica ružmarina |
nekoliko | štapića lisnatog tijesta |
Priprema
- 1
Sir comté narežite na zvjezdice, preostale dijelove grubo nasjeckajte i propasirajte s 150 g krem sira.
- 2
Umiješajte pesto u preostalih 150 g krem sira dok ne dobijete glatku smjesu. Umake posolite i popaprite, prelijte u zdjelice i ohladite.
- 3
Izvadite masline, feferone, cherry paprike, mozzarellu i kornišone iz staklenki i ocijedite.
- 4
Mozzarellu i salamu narežite na ploške, a pršut nanižite na ražnjiće u obliku harmonike te zajedno s ostalim sastojcima posložite u obliku božićnog drvca na drvenu dasku.
- 5
Dasku ukrasite zvjezdicama od sira, ružmarinom i štapićima od lisnatog tijesta i poslužite s pripremljenim umacima.
- 6
Savjet: Ukrasite dasku po želji svojim omiljenim sastojcima.