kaufland.hr/recepti
Brancin s limunom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 Porcija)
400 g | brancina |
sol i papar | |
2 | limuna |
1 | list lovora |
6 žlica | maslinova ulja |
Priprema
- 1
Ribu isperi iznutra i izvana, lagano osuši papirnatim ručnicima, a zatim začini solju i paprom sa svih strana. Oštrim nožem zareži ribu s gornje strane u razmacima od dva cm te je stavi u vatrostalnu posudu za pečenje.
- 2
Jedan limun nareži na ploške, a drugi iscijedi. Pomiješaj sok od limuna i maslinovo ulje, prelij po ribi, a zatim dodaj ploške limuna i lovorov list. Peci 20-25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-200°C (obavezno povremeno zalijevaj ribu sokovima od pečenja).