kaufland.hr/recepti
Brancin u omotu od špeka
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
34 gUgljikohidrati
-
53 gBjelančevine
-
53 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
34 g Ugljikohidrati,
53 g Bjelančevine,
53 g Masti
Sastojci (2 porcije)
1 glavica | crvenog luka |
200 g | kiselog vrhnja (20% m.m.) |
100 g | jogurta |
2 | brancina |
0.5 žličice | šećera |
1 žličica | octa sa začinskim biljem |
4 | krumpira |
100 g | naribanog sira trapista |
sol i papar | |
0.5 | limuna |
1 žlica | nasjeckanog origana |
1 žlica | nasjeckanog timijana |
6 krišaka | špeka |
Priprema
- 1
Luk oguli i nareži na kockice. Pomiješaj vrhnje, jogurt, kockice luka i ocat te začini solju i paprom.
- 2
Krumpire s korom skuhaj, a zatim ih ohladi i prereži napola. Žličicom izdubi malo krumpira iz sredine, pa pomiješaj sa sirom i solju. Ponovno spoji polovice krumpira i zamotaj u aluminijsku foliju.
- 3
Ribu isperi pod mlazom hladne vode, malo osuši papirnatim ubrusima i posoli izvan i iznutra. Limun nareži na komadiće, pa pomiješaj sa začinskim biljem. Dobivenom smjesom napuni unutrašnjost ribe.
- 4
Svaku ribu potom omotaj trima dugačkim kriškama špeka te ispeci na roštilju ili u pećnici. Krumpire u foliji peci 10-12 minuta na roštilju ili gril tavi. Posluži toplo.