Brownie sa sladoledom, voćem i lješnjacima
Sastojci (6 komada)
180 g | maslaca |
260 g | šećera |
1 žličica | arome vanilije |
3 | jaja |
80 g | brašna |
40 g | kakaa u prahu |
0.25 g | žličice soli |
0.25 g | praška za pecivo |
Za posluživanje
Sladoled od breskve i vanilije | |
Svježe nektarine ili breskve | |
preljev od čokolade | |
lješnjaci | |
svježa menta za ukras |
Priprema
- 1
Maslac nareži na kockice i rastopi na vatri, a potom ulij u veću zdjelu.
- 2
U maslac dodaj šećer, aromu vanilije i jaja (sobne temperature). Nježnoj umiješaj u ujednačenu smjesu.
- 3
Zatim dodaj brašno, kakao u prahu, sol i prašak za pecivo. Miješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
- 4
Uljem premaži manji kalup za pečenje (cca 20x23 cm) pa izlij smjesu i poravnaj je. Peci na 180 °C oko 30 minuta. Brownie peci na visini iznad srednje rešetke kako ti se dno ne bi prepeklo. No, pred kraj pečenja čačkalicom provjeri je li se kolač ispekao. Ako ti se čini da dno još nije dovoljno pečeno, preseli na nižu rešetku zadnjih nekoliko minuta.
- 5
Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi 20-ak minuta. Dok čekaš da se kolač ohladi, nareži voće na kriške, a lješnjake tostiraj i grubo nasjeckaj.
- 6
Kolač nareži na kocke te ga posluži uz kuglice sladoleda i voće pa prelij čoko preljevom i pospi lješnjacima.