kaufland.hr/recepti
Vegetarijansko
Brza pizza od pesta
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
1 | tijesto za pizzu |
Pesto:
4-5 šalica | špinata |
2 šalice | bosiljka (može i rukola) |
0.5 šalice | pinjola (mogu i bademi, indijski oraščići…) |
1-2 režnja | češnjaka |
sol, papar | |
2-3 žlice | maslinova ulja |
0.25 ili 1/2 šalice | vode (ovisno o željenoj gustoći) |
1 žličica | agavinog sirupa ili ½ žličice meda (jer je slađi) |
Nadjev:
1 manji | manji luk |
1 | mozzarella |
1 režanj | češnjaka i 2 žlice maslinova ulja |
nekoliko listova špinata, bosiljka ili rukole | |
šaka nara (po želji) |
Priprema
- 1
Tijesto za pizzu stavite sa strane da se odmrzne.
- 2
Sve sastojke za pesto usitnite sjeckalicom ili štapnim mikserom dok ne dobijete gušću smjesu.
- 3
Ako vam je ipak previše gusta, razvodnite s malo vode. Ako pak želite da bude kremastija, zamijenite vodu maslinovim uljem. Po potrebi dodatno začinite solju i paprom.
- 4
Tijesto razvucite do željene debljine pa premažite pestom, nadjenite lukom kojeg ste narezali na tanje kolutiće i pecite u pećnici prema uputama s pakiranja tijesta.
- 5
1-2 minute prije kraja pečenja dodajte usitnjen češnjak natopljen u maslinovom ulju i mozzarellu narezanu na kriške. Po želji ukrasite narom.