kaufland.hr/recepti
Brza salata s rajčicom i pancetom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
0.5 glavice | salate kristal |
4 | rajčice grapolo |
200 g | pancete |
1 šalica | krutona (tostiranog kruha) |
Preljev
5 žlica | grčkog jogurta |
2 žlice | soka od limuna |
1 žlica | maslinova ulja |
0.5 žličice | senfa |
2 režnja | protisnutog češnjaka |
sol i papar |
Priprema
- 1
Lisnatu salatu operi, osuši pa nareži na manje komade. Rajčicu nareži na kockice ili kriške.
- 2
Umjesto gotovih krutona, možeš tostirati stari kruh. Nareži ga na šnite, premaži češnjakom pa svaku šnitu usitni na kockice i posloži na pleh za pečenje. Peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa dok kruh ne postane hrskav.
- 3
Pancetu nareži na trakice pa isprži na suhoj tavi dok ne postane hrskava.
- 4
Pomiješaj sve sastojke za preljev.
- 5
U velikoj zdjeli dobro pomiješaj salatu, rajčicu, pancetu i preljev pa na kraju dodaj tostirane kockice kruha. Po želji salatu možeš posuti naribanim parmezanom.