Buhtle s malinama
Sastojci (16 Komad)
Sastojci za buhtle:
500 g | brašna |
1 žlica | mlijeka u prahu |
180 ml | mlijeka |
20 g | kvasca |
100 g | šećera |
20 g | vanilin šećera |
2 | jaja |
150 g | svinjske masti |
2 prstohvata | soli |
Sastojci za nadjev od malina:
250 g | zamrznutih malina |
50 g | šećera |
25 g | škrobnog brašna |
50 ml | vode |
Priprema
- 1
Zagrij mlijeko i dodaj ga u zdjelicu s kvascem i šećerom.
- 2
Pomiješaj brašno, mlijeko u prahu, sol, vanilin šećer, koricu limuna i zatim dodaj aktivirani kvasac i jaja.
- 3
Dodaj svinjsku mast i pomiješaj spiralnim nastavkom za tijesto. Prekrij folijom i ostavi tijesto da se diže na toplom pola sata do sat vremena.
- 4
Za nadjev od malina, zamrznute maline stavi u lonac sa šećerom na laganu vatru dok se ne krenu topiti. Dodaj im škrobno brašno pomiješano s vodom i kuhaj na niskoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne. Skuhani nadjev pokrij folijom i ostavi da se potpuno ohladi.
- 5
Nakon što se tijesto digne, premijesi ga, u slučaju da je ljepljivo dodaj malo brašna. Tijesto razvaljaj na debljinu od 1 cm i reži ga na kvadratiće 4 x 4.
- 6
Napuni ih nadjevom od malina (1 – 2 žličice), oblikuj u kuglice i složi u tepsiju.
- 7
Peci 20 minuta na 170 °C.
- 8
Gotove buhtle pospi šećerom u prahu.