Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Burgeri s trganim bukovačama

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (3 Porcija)

Sastojci:

500 g bukovača
maslinovo ulje
1 žličice dimljene paprike
0.5 žličice češnjaka u prahu
0.5 žličice kajenskog papra
0.5 žličice kumina
sol
papar
50 ml kečapa
1 žlica aceta balsamica
1 žličica smeđeg šećera

Ostalo:

3 hambi peciva
0.5 mrkve
5 žlica delikatesnog crvenog kupusa
85 g majoneze
matovilac

Priprema

    1

Stapke bukovača „izgrebi“ vilicom, a ostatak rukama natrgaj na tanke trakice.

    2

U većoj tavi zagrij maslinovo ulje pa na njega dodaj dimljenu papriku, češnjak u prahu, kajenski papar i kumin. Promiješaj, kratko prži pa dodaj bukovače. Dobro promiješaj tako da gljive budu obložene začinima i peci u tavi 10-ak minuta, povremeno miješajući.

    3

Potom u gljive dodaj kečap, aceto balsamico i šećer pa opet dobro promiješaj i prži tako još 10-ak minuta. Povremeno miješaj.

    4

Peciva za burgere prereži i zapeci na ulju s prerezane strane.

    5

Delikatesni crveni kupus je već začinjen pa u njega samo dodaj ribanu mrkvu i oko 30 g majoneze te dobro promiješaj.

    6

Donji dio peciva premaži s preostalom majonezom pa na nju stavi trgane bukovače, na njih salatu s mrkvom i kupusom te na sve dodaj listiće matovilca. Poklopi gornjim dijelom peciva i posluži.