Burgeri s trganim bukovačama
Sastojci (3 Porcija)
Sastojci:
500 g | bukovača |
maslinovo ulje | |
1 žličice | dimljene paprike |
0.5 žličice | češnjaka u prahu |
0.5 žličice | kajenskog papra |
0.5 žličice | kumina |
sol | |
papar | |
50 ml | kečapa |
1 žlica | aceta balsamica |
1 žličica | smeđeg šećera |
Ostalo:
3 | hambi peciva |
0.5 | mrkve |
5 žlica | delikatesnog crvenog kupusa |
85 g | majoneze |
matovilac |
Priprema
- 1
Stapke bukovača „izgrebi“ vilicom, a ostatak rukama natrgaj na tanke trakice.
- 2
U većoj tavi zagrij maslinovo ulje pa na njega dodaj dimljenu papriku, češnjak u prahu, kajenski papar i kumin. Promiješaj, kratko prži pa dodaj bukovače. Dobro promiješaj tako da gljive budu obložene začinima i peci u tavi 10-ak minuta, povremeno miješajući.
- 3
Potom u gljive dodaj kečap, aceto balsamico i šećer pa opet dobro promiješaj i prži tako još 10-ak minuta. Povremeno miješaj.
- 4
Peciva za burgere prereži i zapeci na ulju s prerezane strane.
- 5
Delikatesni crveni kupus je već začinjen pa u njega samo dodaj ribanu mrkvu i oko 30 g majoneze te dobro promiješaj.
- 6
Donji dio peciva premaži s preostalom majonezom pa na nju stavi trgane bukovače, na njih salatu s mrkvom i kupusom te na sve dodaj listiće matovilca. Poklopi gornjim dijelom peciva i posluži.