Cake pops s bijelom čokoladom i narančom
Sastojci (40 komada)
4 | jaja |
prstohvat soli | |
190 g | šećera |
0.5 žličice | praška za pecivo |
160 g | glatkog brašna |
40 ml | ulja |
1 dl | mlake vode |
Za kuglice
150 g | krem sira |
3 žlice | marmelade od naranča |
1 | naranča (sok) |
1 | limun (sok) |
Za preljev i posip
250 g | bijele čokolade |
crvena jestiva boja | |
šarene mrvice |
Priprema
- 1
Odvoji bjelanjke od žumanjaka. U jednoj zdjeli bjelanjcima dodaj prstohvat soli i istuci mikserom u čvrsti snijeg.
- 2
U drugoj zdjeli izmiksaj žumanjke sa šećerom dok smjesa ne bude svijetla i gusta. Ulij mlaku vodu i ulje.
- 3
Prosij brašno s praškom za pecivo pa dodaj u žumanjke. Nježno miješaj kuhačom dok ne dobiješ smjesu bez grudica.
- 4
Kuhačom malo po malo dodaj tučeni snijeg u smjesu sa žumanjcima. Pažljivo miješaj dok se sastojci ne sjedine.
- 5
Dno kalupa obloži papirom za pečenje, stranice ne trebaš oblagati. Izlij smjesu u kalup i peci u pećnici na 175°C oko 20 min. Kad je pečen, izvadi i pusti da se ohladi.
- 6
Biskvit izmrvi rukama ili u sjeckalici/multipraktiku u sasvim sitne mrvice. Dodaj mu krem sir, marmeladu te sok limuna i naranče. Zamiješaj jednoličnu smjesu od koje ćeš oblikovati kuglice.
- 7
Napravi kuglice promjera 3 cm, posloži ih na ravnu površinu i spremi u zamrzivač na 15 minuta kako bi se stisnule. Zatim ih izvadi i nabodi na štapiće (možeš koristiti štapiće za Cake Popse ili obične štapiće za ražnjiće).
- 8
Vrati kuglice u hladnjak, a za to vrijeme na pari rastopi bijelu čokoladu. U čokoladu dodaj prehrambenu boju i dobro promiješaj. Vrh svakog štapića (gdje će doći kuglica) umoči u rastopljenu čokoladu.
- 9
Držeći za štapić, svaku kuglicu prelij rastopljenom čokoladom, tako da je obložiš sa svih strana. Pusti da se višak čokolade ocijedi, a zatim pospi šarenim mrvicama.
- 10
Gotove Cake Popse zabodi u stiropor, naopako okrenuto cjedilo ili neki sličan predmet na kojem će biti stabilni. Do posluživanja, čuvaj ih u hladnjaku.