Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Cannelloni s četiri vrste sira

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1.2 kg glavica kelja
nekoliko grančica ružmarina
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
4 žlice K-Favourites ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g K-Favourites cannellona
Sol
600 ml sjeckanih rajčica
Svježe mljeveni papar
50 g K-Favourites Parmigiano Reggiano parmezana
250 g krem sira
100 g K-Favourites gorgonzole
100 g K-Favourites French Camembert Classique
125 g K-Favourites Mozzarella di Bufala Campana

Priprema

    1

Nareži kelj na četvrtine, očisti, operi zajedno s ružmarinom i ostavi da se ocijedi.

    2

Nareži kelj na tanke trakice, otkini listiće ružmarina i nasjeckaj ih.

    3

Oguli luk i češnjak i nasjeckaj na sitno.

    4

Poprži kelj na 2 žlice maslinova ulja 3-4 minute, dodaj ružmarin i polovicu nasjeckanog luka i češnjaka, propirjaj 1 minutu i ostavi da se ohladi.

    5

Cannellone prethodno prokuhaj u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju.

    6

Zagrij pećnicu na 180°C na programu cirkulirajućeg zraka (200°C s upaljenim gornjim i donjim grijačem).

    7

Ostatak nasjeckanog luka i češnjaka propirjaj na 1 žlici maslinova ulja, dodaj sjeckane rajčice, kuhaj još minutu te začini solju i paprom.

    8

Okruglu posudu za pečenje (promjera oko 20 cm) premaži preostalim maslinovim uljem i dodaj polovicu umaka od rajčice u posudu.

    9

Gorgonzolu i camembert nareži na kockice i pomiješaj svaki s polovicom preostalog krem sira.

    10

Podijeli kelj na 3 dijela te u svaki zasebno umiješaj mješavinu s parmezanom, gorgonzolom i camembertom, začini solju i paprom i ravnomjerno napunite cannellone. Ocijedi mozzarellu.

    11

Složi cannellone okomito u posudu, po vrhu rasporedi preostali umak od rajčice i na vrh složi mozzarellu.

    12

Peci u donjem dijelu zagrijane pećnice oko 30 minuta i posluži po želji posuto svježim začinskim biljem.

    13

Savjet: U nadjev za cannellone možeš dodati i popržene nasjeckane lješnjake.