Cannelloni s četiri vrste sira
Sastojci (4 porcije)
1.2 kg | glavica kelja |
nekoliko | grančica ružmarina |
1 | glavica luka |
2 | češnja češnjaka |
4 žlice | K-Favourites ekstra djevičanskog maslinovog ulja |
250 g | K-Favourites cannellona |
Sol | |
600 ml | sjeckanih rajčica |
Svježe mljeveni papar | |
50 g | K-Favourites Parmigiano Reggiano parmezana |
250 g | krem sira |
100 g | K-Favourites gorgonzole |
100 g | K-Favourites French Camembert Classique |
125 g | K-Favourites Mozzarella di Bufala Campana |
Priprema
- 1
Nareži kelj na četvrtine, očisti, operi zajedno s ružmarinom i ostavi da se ocijedi.
- 2
Nareži kelj na tanke trakice, otkini listiće ružmarina i nasjeckaj ih.
- 3
Oguli luk i češnjak i nasjeckaj na sitno.
- 4
Poprži kelj na 2 žlice maslinova ulja 3-4 minute, dodaj ružmarin i polovicu nasjeckanog luka i češnjaka, propirjaj 1 minutu i ostavi da se ohladi.
- 5
Cannellone prethodno prokuhaj u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
- 6
Zagrij pećnicu na 180°C na programu cirkulirajućeg zraka (200°C s upaljenim gornjim i donjim grijačem).
- 7
Ostatak nasjeckanog luka i češnjaka propirjaj na 1 žlici maslinova ulja, dodaj sjeckane rajčice, kuhaj još minutu te začini solju i paprom.
- 8
Okruglu posudu za pečenje (promjera oko 20 cm) premaži preostalim maslinovim uljem i dodaj polovicu umaka od rajčice u posudu.
- 9
Gorgonzolu i camembert nareži na kockice i pomiješaj svaki s polovicom preostalog krem sira.
- 10
Podijeli kelj na 3 dijela te u svaki zasebno umiješaj mješavinu s parmezanom, gorgonzolom i camembertom, začini solju i paprom i ravnomjerno napunite cannellone. Ocijedi mozzarellu.
- 11
Složi cannellone okomito u posudu, po vrhu rasporedi preostali umak od rajčice i na vrh složi mozzarellu.
- 12
Peci u donjem dijelu zagrijane pećnice oko 30 minuta i posluži po želji posuto svježim začinskim biljem.
- 13
Savjet: U nadjev za cannellone možeš dodati i popržene nasjeckane lješnjake.