Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Carski drobljenac

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 53 g
    Ugljikohidrati
  • 7 g
    Bjelančevine
  • 15 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    53 g Ugljikohidrati, 7 g Bjelančevine, 15 g Masti

Sastojci (2 porcije)

20 g grožđica
2 žlice ruma
2 jaja
30 g badema, grubo narezati
160 g brašna
180 ml mlijeka
mljeveni cimet
1 žlica vanilin šećera
1 žlica gazirane mineralne vode
2 manje jabuke
1 žlica soka od limuna
2 žlice šećera
3 žlice maslaca
0.5 žličice praška za pecivo
2 žlice šećera u prahu

Priprema

    1

Ugrij pećnicu na 180°C.

    2

Grožđice namoči u rum. Bjelanjke odvoji od žumanjaka, a bademe nasjeckaj i poprži u tavi.Od brašna, mlijeka, mineralne vode, žumanjka i cimeta napravi gušću smjesu i pusti da odstoji 20-ak minuta, a zatim umiješaj grožđice, vanilin šećer i pržene bademe.

    3

Jabuke oguli i nareži na kockice ili naribaj. Poškropi ih sokom od limuna i ostavi dvije minute, a potom dodaj u pripremljenu smjesu. Za bržu verziju, posluži se gotovim pireom od jabuke.

    4

Istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka. Polako dodaj šećer i još malo istuci mikserom. Snijeg od bjelanjaka i prašak za pecivo pažljivo umiješaj u smjesu za tijesto.

    5

U većoj tavi rastopi dvije žlice maslaca, dodaj tijesto, kratko zapeci i potom stavi 10 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu dok ne poprimi zlatnu boju.

    6

Izvadi iz pećnice i uz pomoć dviju vilica natrgaj tijesto na komade veličine zalogaja. Ostatak maslaca nareži na listiće i dodaj na još vrući drobljenac.

    7

Pospi šećerom u prahu i vrati još 3-4 minute u pećnicu kako bi se šećer lagano rastopio.

    8

Posluži toplo.