Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Cassoulet

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 759/​3159
    kcal / kJ
  • 39 g
    Ugljikohidrati
  • 32 g
    Bjelančevine
  • 51 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    759/3159 kcal/kJ, 39 g Ugljikohidrati, 32 g Bjelančevine, 51 g Masti

Sastojci (4 porcije)

1 glavica luka
2 režnja češnjaka
150 g mrkve
3 stabljike celera
200 g pancete
400 g kobasice (Bratwurst), grubo mljevene
250 g bijelog graha, kuhanog, ocijeđene mase
800 g rajčica iz konzerve
250 ml goveđeg temeljca
1 grančica ružmarina
2 grančice timijana
100 g krušnih mrvica
2 žlice maslaca
sol i papar

Savjet

  • Umjesto grubog mljevene njemačke kobasice bratwurst može se koristiti i talijanska kobasica salsiccia.


Priprema

    1

Luk i češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Mrkvu i celer oprati, osušiti, oguliti i sitno narezati. Ukloniti kožu sa pancete, narezati je na tanke ploške i dinstati u vatrostalnom loncu bez dodavanja masnoće. Panceti dodati kobasicu i popržiti je na masnoći koju je ispustila panceta. Nakon toga izvaditi kobasicu i staviti sa strane.

    2

Pripremljeno povrće dodati u lonac sa pancetom i dinstati oko 2 minute. Ocijediti grah te ga dodati u lonac zajedno s rajčicama i temeljcem te kuhati poklopljeno na laganoj vatri oko 10 minuta. Zatim začiniti sa soli i paprom.

    3

Zagrijati pećnicu (s upaljenim gornjim i donjim grijačem: 200°C/ na programu cirkulirajućeg zraka: 175°C). Ružmarin i majčinu dušicu oprati i otresti, a zatim na sitno nasjeckati. U zdjeli pomiješati začinsko bilje, krušne mrvice, maslac i prstohvat soli.

    4

Vratiti kobasice u lonac, posuti sve mješavinom krušnih mrvica i maslaca te peći na donjoj trećini pećnice oko 20 minuta. Zatim servirati.