Cassoulet
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
759/3159kcal / kJ
-
39 gUgljikohidrati
-
32 gBjelančevine
-
51 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
759/3159 kcal/kJ,
39 g Ugljikohidrati,
32 g Bjelančevine,
51 g Masti
Sastojci (4 porcije)
1 | glavica luka |
2 | režnja češnjaka |
150 g | mrkve |
3 | stabljike celera |
200 g | pancete |
400 g | kobasice (Bratwurst), grubo mljevene |
250 g | bijelog graha, kuhanog, ocijeđene mase |
800 g | rajčica iz konzerve |
250 ml | goveđeg temeljca |
1 | grančica ružmarina |
2 | grančice timijana |
100 g | krušnih mrvica |
2 žlice | maslaca |
sol i papar |
Savjet
-
Umjesto grubog mljevene njemačke kobasice bratwurst može se koristiti i talijanska kobasica salsiccia.
Priprema
- 1
Luk i češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Mrkvu i celer oprati, osušiti, oguliti i sitno narezati. Ukloniti kožu sa pancete, narezati je na tanke ploške i dinstati u vatrostalnom loncu bez dodavanja masnoće. Panceti dodati kobasicu i popržiti je na masnoći koju je ispustila panceta. Nakon toga izvaditi kobasicu i staviti sa strane.
- 2
Pripremljeno povrće dodati u lonac sa pancetom i dinstati oko 2 minute. Ocijediti grah te ga dodati u lonac zajedno s rajčicama i temeljcem te kuhati poklopljeno na laganoj vatri oko 10 minuta. Zatim začiniti sa soli i paprom.
- 3
Zagrijati pećnicu (s upaljenim gornjim i donjim grijačem: 200°C/ na programu cirkulirajućeg zraka: 175°C). Ružmarin i majčinu dušicu oprati i otresti, a zatim na sitno nasjeckati. U zdjeli pomiješati začinsko bilje, krušne mrvice, maslac i prstohvat soli.
- 4
Vratiti kobasice u lonac, posuti sve mješavinom krušnih mrvica i maslaca te peći na donjoj trećini pećnice oko 20 minuta. Zatim servirati.