Ceviche od kozica i manga
Sastojci (4 porcije)
400 g | kozica, oguliti i očistiti |
1 | mango |
1 | ljubičasti luk |
1 | krastavci |
8 | cherry rajčica |
1 | peperoncin |
1 | avokado |
1 | naranča |
4 | limete |
Cvijet soli, papar | |
korijander (cilantro ), ako nemate nasjecite peršin |
Priprema
- 1
Kozice ogulimo, posolimo i stavimo u zdjelu.prelijemo sokom od naranče i limete. Dodamo luk, mango, avokado, cherry rajčice, krastavac i papričicu koju smo narezali na sitno. Dodamo nasječeni korijander pokrijemo svježom folijom i stavimo u frižider oko sat vremena da se kozice skuhaju u soku od limete i naranče. Serviramo u čaše koje smo ukrasili sa soli i limetom. Uz to poslužimo tortilje koje smo narezali i ispekli u dubokoj masnoći. Izvadili na papirnati ubrus i posolili.
- 2
Ceviche je peruansko jelo koje se obično priprema od svježe sirove ribe sušene u svježim sokovima citrusa, najčešće limete ili limuna. Također se začini ajolijem, čili papričicama ili drugim začinima, a dodaju se i julienirani crveni luk, sol i cilantro