Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Cheesecake s bundevom i karameliziranim keksima

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 Porcija)

Prvi sloj:

150 g Lotus Biscoff keksa
50 g maslaca
1 žlica meda

Drugi sloj:

500 g krem sira
80 g šećera
3 jaja
1 žumanjak
200 g pirea od bundeve
1 žličica začina za medenjake

Treći sloj:

360 g kiselog vrhnja s 20% m.m.
36 g meda

Priprema

    1

Usitni kekse pa ih pomiješaj s otopljenim maslacem i žlicom meda. Smjesu utisni u kalup promjera 20 cm.

    2

Skuhaj ili ispeci bundevu pa kad omekša, izmiksaj je u pire.

    3

Sir miksaj sa šećerom pa dodaj jedno po jedno jaje, a na kraju začine za medenjake i pire od bundeve. Ulij kremu preko prvog sloja.

    4

Peci 30-ak minuta na 170 °C. Točno vrijeme pečenja dosta ovisi o samoj pećnici. Važno je da naglasiti kako se krema ne bi trebala tresti na vrhu i to je znak da je pečena.

    5

Pomiješaj kiselo vrhnje s medom i prelij preko drugog sloja. Stavi hladiti. Ohlađeni cheesecake ukrasi preostalim karameliziranim keksima.