kaufland.hr/recepti
Cheesecake s bundevom i karameliziranim keksima
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (10 porcija)
Prvi sloj:
150 g | Lotus Biscoff keksa |
50 g | maslaca |
1 žlica | meda |
Drugi sloj:
500 g | krem sira |
80 g | šećera |
3 | jaja |
1 | žumanjak |
200 g | pirea od bundeve |
1 žličica | začina za medenjake |
Treći sloj:
360 g | kiselog vrhnja s 20% m.m. |
36 g | meda |
Priprema
- 1
Usitni kekse pa ih pomiješaj s otopljenim maslacem i žlicom meda. Smjesu utisni u kalup promjera 20 cm.
- 2
Skuhaj ili ispeci bundevu pa kad omekša, izmiksaj je u pire.
- 3
Sir miksaj sa šećerom pa dodaj jedno po jedno jaje, a na kraju začine za medenjake i pire od bundeve. Ulij kremu preko prvog sloja.
- 4
Peci 30-ak minuta na 170 °C. Točno vrijeme pečenja dosta ovisi o samoj pećnici. Važno je da naglasiti kako se krema ne bi trebala tresti na vrhu i to je znak da je pečena.
- 5
Pomiješaj kiselo vrhnje s medom i prelij preko drugog sloja. Stavi hladiti. Ohlađeni cheesecake ukrasi preostalim karameliziranim keksima.