Cheesecake s preljevom od šumskog voća
Sastojci (8 komada)
Za donji sloj
200 g | Digestive keksa |
15 g | maslaca |
Za žutu kremu
2 | jaja |
vanilin šećer | |
200 g | šećera u prahu |
500 g | svježeg sira |
Naribana korica 1 limuna |
Za bijelu kremu
800 g | milerama |
vanilin šećer | |
limunov sok, po želji | |
100 g | Šećera u prahu za posipanje |
Priprema
- 1
Digestive kekse usitni u sjeckalici ili multipraktiku. Rasporedi na dno okruglog kalupa pa prelij otopljenim maslacom. Stavi u hladnjak dok pripremaš kremu.
- 2
U zdjelu stavi svježi sir. Ako je potrebno, prvo ga procijedi. Dodaj jaja, šećer u prahu i vanilin šećer te naribanu koricu (neprskanog) limuna. Sve pomiješaj mikserom.
- 3
Kremu prelij preko sloja keksa, poravnaj i peci 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C.
- 4
Za bijelu kremu pomiješaj mileram sa šećerima i malo limunovog soka. Prelij preko pečene žute kreme pa vrati u pećnicu na 5 minuta. Izvadi cheesecake i ohladi na sobnu temperaturu, a potom stavi u hladnjak da se u potpunosti ohladi.
- 5
Za preljev od šumskog voća zakuhaj 300 g odabranog smrznutog voća s malo limunovog soka i 2 žlice šećera. Ohladi pa posluži preliveno preko kriške torte od sira.