Chili bez mesa
Sastojci (4 porcije)
200 g | riže |
sol i papar | |
3 | paprike |
2 | mrkve |
2 | luka |
1 | češanj češnjaka |
2 | ljute papričice |
285 g | kukuruza iz konzerve |
255 g | bijelog graha (iz konzerve) |
250 g | crvenog graha |
3 žlice | maslinova ulja |
2 žlice | koncentrata rajčice |
800 g | pasirane rajčice |
1 žlica | crvene paprike u prahu |
2 | limete |
1 vezica | korijandera |
400 g | kiselog vrhnja |
Priprema
- 1
Pripremi rižu prema uputama na pakiranju.
- 2
Paprike operi, očisti i nareži na kockice. Mrkvu operi, oguli i također nareži na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckaj. Ljutu papričicu prereži po duljini, ukloni sjemenke i nareži na trakice. Procijedi kukuruz i grah te isperi vodom.
- 3
U loncu zagrij ulje te pirjaj luk, češnjak, mrkvu i papriku. Umiješaj koncentrat rajčice, kratko neka se zapeče, a potom dodaj pasiranu rajčicu i pusti da se kuha 10-ak minuta. Umiješaj kukuruz i grah, kuhaj još 10 minuta, a zatim začini solju i paprom te crvenom paprikom u prahu.
- 4
Limetu operi u vrućoj vodi, osuši i nareži na ploške. Korijander operi i natrgaj na listiće. Veganski chili pospi korijandrom te posluži s kiselim vrhnjem i ploškama limete..
- 5
Savjet: po želji dodaj tofu ili sojine komadiće.