kaufland.hr/recepti
Chili s tofuom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
31 gUgljikohidrati
-
30.1 gBjelančevine
-
19 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
31 g Ugljikohidrati,
30.1 g Bjelančevine,
19 g Masti
Sastojci (4 porcije)
2 češnja | češnjaka |
1 | svježa crvena paprika |
1 | svježa žuta paprika |
1 | ljuta papričica |
2 glavice | crvenog luka |
500 g | tofua |
2 žlice | jestivog ulja |
5 | rajčica |
2 žlice | koncentrata rajčice |
400 g | pelata |
250 ml | pasirane rajčice |
sol i papar | |
šećer | |
250 g | graha iz konzerve |
Priprema
- 1
Sitno nasjeckaj češnjak. Papriku nareži na trakice, a ljutu papričicu, luk i tofu nareži na kockice. Zagrij ulje u lončiću, pa pirjaj luk i češnjak dok ne poprime staklasti izgled. Dodaj papriku, tofu i ljutu papričicu i kratko pirjaj, a zatim umiješaj svježu, konzerviranu i pasiranu rajčicu te pelate. Kuhaj još 10-ak minuta. Začini solju, paprom i šećerom. Grah i kukuruz ocijedi i dodaj u lonac. Kratko kuhaj, a zatim umiješaj ocat i malo origana. Posluži toplo s kriškom-dvije baguettea.