Čokoladna krema sa začinjenom kruškom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
58 gUgljikohidrati
-
7 gBjelančevine
-
44 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
58 g Ugljikohidrati,
7 g Bjelančevine,
44 g Masti
Sastojci (4 porcije)
1 | kruška (oko 200 g) |
3 | grančice timijana + još malo za ukras |
250 ml | crnog vina |
2 | klinčića |
0.5 | štapić cimeta |
1 | mahuna vanilije |
200 g | bijele čokolade |
100 g | vrhnja za šlag |
200 g | mlaćenice |
12 | domino kockica |
Savjet
-
Timijan odlično odgovara kruški i zimskim aromama klinčića, cimeta i vanilije, no nećeš pogriješiti ni s ružmarinom!
Priprema
- 1
Krušku operi, oguli, nareži na osam krišaka i ukloni joj koštice. Timijan operi. U lončiću pomiješaj 250 ml vode, crno vino i začine te prokuhaj, a zatim dodaj krušku i kuhaj još desetak minuta. Makni sa štednjaka i ostavi sa strane da se hladi. Za kremu prereži mahunu vanilije po duljini i sastruži sjemenke. Čokoladu grubo nareži te stavi u lončić sa sjemenkama vanilije i vrhnjem. Lagano zagrijavaj dok se čokolada ne rastopi, a zatim makni sa štednjaka i umiješaj mlaćenicu. U svaku staklenku rasporedi po dvije kriške kruške, sloj čokoladne kreme i tri Domino kocke te stavi u hladnjak sat vremena. Posluži ukrašeno timijanom.