Čokoladni češeri
Sastojci (8 komada)
220 g | maslac |
220 g | šećer |
4 | jaja |
175 g | brašna |
60 g | kakaa u prahu |
10 g | prašak za pecivo |
3 žlice | mlijeko |
200 g | krem proizvoda od lješnjaka i kakaa |
100 g | školjki od žitarica okusa čokolade |
Šećer u prahu za posipanje |
Priprema
- 1
U zdjeli mikserom istuci maslac sa šećerom dok ne dobiješ prozračnu smjesu. Potom dodaj jedno po jedno jaje, nakon svakog izmiksaj.
- 2
Brašno dodaj u smjesu tako da ga prosiješ, a isto napravi s kakaom u prahu i praškom za pecivo. Promiješaj špatulom ili kuhačom dok ne dobiješ ujednačenu smjesu. Na kraju ulij i umiješaj mlijeko.
- 3
Kalup za pečenje premaži maslacem i na dno stavi papir za pečenje. Mi smo koristili kalup veličine cca 24x20 cm..
- 4
Na papir za pečenje ravnomjerno rasporedi smjesu, poravnaj je i peci u pećnici na 180 °C oko 35 minuta (u centar kolača zapikni čačkalicu, kad izađe suha - pečen je).
- 5
Pusti da se kolač ohladi pa ga smrvi rukama. Umiješaj namaz od lješnjaka. Potom rukama oblikuj češere, odnosno, oblik stošca. Ako ti se smjesa još uvijek mrvi, dodaj 1-2 žlice mlijeka.
- 6
Nakon što oblikuješ stošce, u njih zabodi čoko školjkice tako da dobiješ izgled češera. Na kraju pospi šećerom u prahu.