kaufland.hr/recepti
Crveni bodečnjak s blitvom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
400 g | crvenog bodečnjaka |
500 g | blitve |
1 žlica | soka od limuna |
sol i papar | |
1 žlica | maslaca |
3 žlice | krušnih mrvica |
60 g | parmezana, svježe naribanog |
50 g | svježeg sira |
mljeveni muškatni oraščić | |
600 g | batata |
2 žlice | biljnog ulja |
2 žlice | sezama |
Priprema
- 1
Ribu odmrzni, poškropi sokom od limuna, posoli te razdijeli na četiri porcije i stavi u vatrostalnu posudu.
- 2
Blitvu operi, očisti i nareži na trakice pa pirjaj na maslacu oko pet minuta. Nakon toga dodaj krušne mrvice, parmezan i svježi sir te začini muškatnim oraščićem, solju i paprom. Smjesu rasporedi po ribi.
- 3
Batate nareži na kriške, pomiješaj s uljem i sezamom te začini solju i paprom. Stavi u drugu vatrostalnu posudu i peci u pećnici 30-ak minuta na 180°C. Nakon 12 minuta dodaj ribu.
- 4
Pečenu ribu i batate posluži s kriškom limuna.