Cupcake Čoko Naranča i Bijela čokolada
Sastojci (6 komada)
240 g | pire od naranče (3-4 bio naranče) |
115 g | maslaca (omekšanog) |
145 g | smeđeg šećera |
2 | jaja |
125 g | brašna |
70 g | kakaa |
prstohvat soli | |
1 | prašak za pecivo |
150 g | tamne čokolade |
Mousse od bijele čokolade
150 g | slatkog vrhnja |
300 g | bijele čokolade |
1 list | želatine |
70 g | mascarponea |
300 g | tučenog slatkog vrhnja |
Priprema
- 1
3-4 naranče narezati na četvrtine, preliti vodom tek toliko da ih prekrije I kuhati sa korom dok ne omekšaju. Kad su naranče kuhane sa štapnim mikserom izraditi pire. Dodati rastopljeni maslac, smeđi šećer, pomiješati te dodati jaja. Pomiješati suhe sastojke te prosijati u prethodnu smjesu.
- 2
Na kraju dodati sjeckanu tamnu čokoladu. Peći 20ak min na 185 stupnjeva. Gotove I ohlađene cupcakese ukrasiti kremom I svježim narančama po potrebi.
- 3
Zagrijati vrhnje do vrenja. Listić želatine namočiti u vodi I dodati u vruće vrhnje. Preliti preko bijele čokolade i lagano miješati dok ne dobijete ganache. Kad je se temparatura ganachea spustila na sobnu tempraturu umiješati mascarpone.
- 4
Na kraju nježno špatulom umiješati prethodno istučeno vrhnje za šlag. Ostaviti u hladnjaku da se stisne. Kremom ukrašavati ohlađene cupckese