Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Cvjetača s mangom i kozicama

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

250 g kozica (mogu i škampi)
1 cvjetača (oko 800 g)
300 g graška
1 slanutak iz konzerve
1 češanj češnjaka
4 žlice ulja
1 žličica meda
0.5 žličice kurkume i currya
0.5 žličice ribanog đumbira
1 čili papričica
1 žlica usitnjenog manga
2 žlice soka od limete ili limuna
sol, papar
svježi peršin

Priprema

    1

Kozice odmrznite i obrišite papirnatim ubrusima.

    2

Cvjetaču narežite na manje „cvjetove“ te kuhajte s graškom u posoljenoj vodi oko 10 minuta.

    3

Slanutak dobro isperite i ocijedite. Češnjak usitnite i pomiješajte s jednom žlicom ulja i meda te kurkumom.

    4

Dodajte kozice, dobro promiješajte te ostavite da se mariniraju oko 15 minuta.

    5

Mango usitnite nožem pa dodatno zgnječite vilicom kako bi dobili kremastu teksturu.

    6

Umak za povrće napravite od usitnjenog đumbira i čilija, manga, currya, soka od limete, soli, papra i dvije žlice ulja. Prelijte ga preko cvjetače, graška i slanutka te stavite sa strane kako bi se okusi bolje povezali.

    7

Kozice pecite na ulju 6-8 minuta. Poslužite na tanjuru s usitnjenim peršinom i uživajte u novim okusima!