Domaća pašteta od svinjske jetre
Sastojci (4 porcije)
800 g | svježe svinjske jetre |
3 | crvena luka |
100 g | celer u korijenu |
2 | režnja češnjaka |
1 | mrkva |
2 dl | bijelog vina |
Prstohvat mažurana | |
prstohvat mljevenog pimenta | |
400 g | maslaca |
50 g | pistacija (oguljeni, neslani) |
0.5 dl | konjaka |
Sol i papar po želji | |
1 l | mlijeka |
Savjet
-
Poslužiti uz prepečeni kruh ili crni seljački kruh.
Priprema
- 1
Jetru narežemo i stavimo da se namače u mlijeku minimalno 2 sata. Može se i preko noći ostaviti u hladnjaku.
- 2
Povrće nasjeckamo pa pirjamo dok ne omekša na malo maslaca (srednje jaka vatra) uz prstohvat mažurana i pimenta.
- 3
Jetricu izvadimo iz mlijeka i dobro posušimo. Omekšalo povrće stavimo sa strane, pa u istoj tavi prijamo narezanu jetricu dok ne porumeni.
- 4
Dolijemo vino, sol i papar te miješamo dok tekućina ne ishlapi.
- 5
U posebnu posudu dodamo ostatak maslaca kojeg smo otopili te jetricu. Promiješamo, pustimo da se ohladi pa sameljemo u blenderu s povrćem. Na kraju dodamo konjak i usitnjene pistacije. Ostavimo u hladnjaku najmanje dva sata prije serviranja.