Domaće tijesto za pizzu s nadjevom po želji
Sastojci (5 Komad)
1 kg | brašna |
0.6 l | vode |
30 g | soli |
3 g | svježeg kvasca |
0.3 dl | maslinova ulja |
Priprema
- 1
U posudu s vodom otopi kvasac i sol. Dodaj brašno pa tijesto mijesi 15 minuta. Dodaj maslinovo ulje te miješaj dodatnih 5 minuta.
- 2
Tijesto stavi u nauljenu posudu s poklopcem ili prekrij prijanjajućom folijom pa ostavi na sobnoj temperaturi sat vremena. Nakon toga ga premijesi još jednom i pusti da odmara dodatnih sat vremena.
- 3
Izvadi tijesto iz posude i formiraj pet kugli od 300 g. Ostavi ih da odmaraju dva sata.
- 4
Posipaj oštro brašno po radnoj površini pa razvuci tijesto na veličinu 25-30 cm.
- 5
Razvučeno tijesto stavi na pleh okrenut naopako, pa posloži odabranim nadjevom (ispod imaš ideje i prijedloge).
- 6
Peci na 280 °C oko 10 minuta ili dok rub pizze ne dobije zlatno smeđu boju.
- 7
Poslije pečenja stavi ostatak svježih namirnica (rikola, cherry rajčice i sl.).