Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Domaći ajvar
© Melica - Fotolia

Domaći ajvar

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

Sastojci za 1 kg:

1 kg paprike
3 dag krupne soli
30 dag patlidžana
ljute papričice po želji
0.5 dl ulja
sol i papar po želji

Priprema

    1

Paprike operite i uklonite im sjemenke. Obrišite ih i pecite na roštilju ili u pećnici na temperaturi od 250°C, dok im kožica ne potamni. Izvadite ih u posudu, posolite krupnom solju i pokrijte s nekoliko kuhinjskih ubrusa.

    2

Patlidžane operite, ogulite, narežite na 2 cm debele ploške i pecite u pećnici 20 minuta. Ljute papričice sameljite. Ohlađene paprike ogulite i zajedno s pečenim patlidžanima krupno sameljite u stroju za mljevenje mesa.

    3

U prikladnoj posudi na ulju pržite samljevene pečene paprike, patlidžane i mljevenu ljutu papričicu, stalno miješajući po dnu posude. Dodajte sol i papar po želji.

    4

Kad prokuha, smanjite temperaturu štednjaka i kuhajte još 30 minuta. Vreli ajvar nalijte u sterilizirane staklenke i zatvorite prozirnom folijom, koju potom učvrstite gumicom.